Knjižničarke mestne ljudske knjižnice v Celju, ok. 1960

Od leve: Ivanka Smola, Marija Berk, Pavla Arzenšek in Viktorija Vajdetič. Mestna ljudska knjižnica je na Cankarjevi cesti v stavbi bivše Južnoštajerske posojilnice, kasneje je v teh prostorih deloval Kl(j)ub, poslovala od leta 1952 do 1962, ko se je preselila na Gledališki trg. Največji del tega obdobja (1954-1966) je knjižnico vodila Marica Frece. Ivanka Smola, mama lastnice prispevane fotografije, je bila v knjižnici zaposlena od začetka leta 1949 do jeseni 1974 in nato vse do upokojitve v Ljubljanski banki. Pri Slovenskem ljudskem gl ...

Od leve: Ivanka Smola, Marija Berk, Pavla Arzenšek in Viktorija Vajdetič.

Pri Slovenskem ljudskem gledališču Celje je bila mestna knjižnica vse do prejšnjega desetletja, ko so se zaposleni in gradivo pred sedmimi leti,18. januarja 2010, preselili v sodobno knjižnico na sedanjo skupno lokacijo na Muzejskem trgu

Več o zgodovini Mestne ljudske knjižnice

Prispevala Vanja Bertossi.