Klub študentov občine Šmarje pri Jelšah leta 1975

V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je na območju takratne občine Šmarje pri Jelšah aktivno deloval klub študentov. V tem obdobju je klub svoje delovanje osvežil s številnimi novimi prireditvami. Na študentskem izletu po občini s sprejemom pri občinskem vodstvu so spoznavali znamenitosti in dejavnosti v različnih krajih občine. Jeseni leta 1972 so pripravili prvi veliki akademski ples z brucevanjem v Kristalni dvorani Zdravilišča Rogaška Slatina s pevko Eldo Viler. Prvič so uprizorili Križevačke statute, ki jih je leta 1889 napisal znameniti šmarski zdravnik dr. Jožef Rakež. Organizirali so dogodke kot so gledališki abonma v Mestnem gledališču Ljubljanskem, piknik ob Savi, smučanje na Voglu, letovanje v Dubrovniku in posebno srečanje z bruci v eni izmed ljubljanskih gostiln. Delo kluba, ki je bil ustanovljen sredi šestdesetih let, so podprli občina in sponzorji. Plakate za dogodke je oblikoval šmarčan, akademski slikar Stane Jagodič.

Tudi po znameniti trojici predsednikov na fotografiji je klub študentov še dolgo uspešno deloval. Danes to tradicijo nadaljuje KŠŠO – Klub študentov šmarske regije in Obsotelja.

Predsedniki in svetovalci za družabno življenje Kluba študentov šmarske občine leta 1975 v gostilni Pod lipo v Ljubljani

Predsedniki (sedijo, z leve): Janko Čakš – medicina, Vito Andrenšek – ekonomija, Vinko Habjan – pravo.

Svetovalci za družabno življenje v klubu (predsednikovi mlajši bratje): (stojijo, z leve) Jožef Čakš – pedagoška akademija, Uroš Andrenšek – veterina, Igor Habjan – geodezija.