Zemljevid  

Klopčičeva "Mati" na učiteljišču v Kopru,1960

Dijaki 4. letnika učiteljišča v Kopru v šolskem letu 1960/61 so bili pravi kulturniški razred. Radi so pripravljali proslave in izkoristili vsako priliko, da so se izkazali kot pravi prinašalci kulture in prosvete, kot se je spodobilo za bodoče učitelje. Njihova šolska dramska skupina se ni ustrašila niti zahtevnejših tekstov. Posebej so se izkazali v 4. letniku šolanja, ko so ob rednem šolskem delu uspeli pripraviti tudi enodejanko Mileta Klopčiča: »Mati« iz partizanskih časov. Nastopali so ...

Preberi več

Dijaki 4. letnika učiteljišča v Kopru v šolskem letu 1960/61 so bili pravi kulturniški razred. Radi so pripravljali proslave in izkoristili vsako priliko, da so se izkazali kot pravi prinašalci kulture in prosvete, kot se je spodobilo za bodoče učitelje. Njihova šolska dramska skupina se ni ustrašila niti zahtevnejših tekstov.

Posebej so se izkazali v 4. letniku šolanja, ko so ob rednem šolskem delu uspeli pripraviti tudi enodejanko Mileta Klopčiča: »Mati« iz partizanskih časov. Nastopali so dijaki predzadnjega letnika koprskega učiteljišča in poželi vidna priznanja kjer koli so nastopali: na šoli, drugih koprskih šolah, v delovnih kolektivih in po vaseh v okolici mesta.

Na sliki prepoznamo dijake: Darij Dujmovič, Rudi Gombač, Joža  Korošec, Marjo Cantarutti, Zvonka  Zaplata in drugi. vč/371 

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

nn, sliko hrani Sonja Koren Čeligoj

Čas, ki ga prikazuje slika

1960

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

Dramska skupina Darij Dujmovič, Marja Cantarutti ...

Ključne besede

Učiteljišče v Kopru, dramska skupina

Datum objave

15.04.2018 17:57

Zadnja sprememba

15.04.2018 17:57

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam