skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Jeronček ljudski godec na Bistriškem

Franc Samsa doma z Male Bukovice pri Ilirski Bistrici, še najbolj znan po imenu Jeronček, je bil pravi ljudski godec. Potem, ko je odslužil sedem let avstrijske vojske pri dragonarjih in se vrnil domov pred koncem svetovne vojne, je doma s harmoniko zabaval staro in mlado. Tako je zaslužil še kakšno krono ali si v družbi prislužil osminko vina. Bil je veseljak in dovolj zabaven, da so ga bili veseli povsod kjer se je pojavil s svojimi po cesarsko zavitimi brki in svojo staro diatonično harmoniko. Tudi staro ponošeno avstrijsko vojaš ...

Preberi več

Franc Samsa doma z Male Bukovice pri Ilirski Bistrici, še najbolj znan po imenu Jeronček, je bil pravi ljudski godec. Potem, ko je odslužil sedem let avstrijske vojske pri dragonarjih in se vrnil domov pred koncem svetovne vojne, je doma s harmoniko zabaval staro in mlado. Tako je zaslužil še kakšno krono ali si v družbi prislužil osminko vina. Bil je veseljak in dovolj zabaven, da so ga bili veseli povsod kjer se je pojavil s svojimi po cesarsko zavitimi brki in svojo staro diatonično harmoniko. Tudi staro ponošeno avstrijsko vojaško uniformo je nosil še dolgo po končani vojni. Več o njem je zapisal Vitomir Dekleva v njegovi knjigi: Godbeništvo na Bistriškem 2007. (vč)

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Avtor slike , NN

Čas, ki ga prikazuje slika

Konec 1. svetovne vojne in po njej

Obdobje nastanka slike

Do 1. svetovne vojne

Osebe na fotografiji

ljudski godec Franc Samsa

Ključne besede

ljudski godec, jeronček

Datum objave

29.07.2016 21:32

Zadnja sprememba

29.07.2016 21:32

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam