Zemljevid  

Izšolani celjski prodajalci generacije 1971/74

Učenci E-razreda Šole za blagovni promet Celje ob zaključku triletnega izobraževanja leta 1974 s prof. Ratimirjem Pušeljem (1941-2015), tretji z leve, z ravnateljem g. mag. Ludvikom Rebeuškom (na sredini) ter ob njem s prof. Antejem Žutičem, razrednikom. Jaz  sem v drugi vrsti prva z leve (označena x). Na šoli za blagovni promet Celje smo se v triletnem izobraževanju (vajenski dobi) izučili za prodajalce živilske, neživilske in mešane smeri. Polovico šolskega leta smo imeli pouk, drugo polovico pa smo imeli obvezno ...

Preberi več

Učenci E-razreda Šole za blagovni promet Celje ob zaključku triletnega izobraževanja leta 1974 s prof. Ratimirjem Pušeljem (1941-2015), tretji z leve, z ravnateljem g. mag. Ludvikom Rebeuškom (na sredini) ter ob njem s prof. Antejem Žutičem, razrednikom. Jaz  sem v drugi vrsti prva z leve (označena x).

Na šoli za blagovni promet Celje smo se v triletnem izobraževanju (vajenski dobi) izučili za prodajalce živilske, neživilske in mešane smeri. Polovico šolskega leta smo imeli pouk, drugo polovico pa smo imeli obvezno prakso. Slednjo sem vsa tri leta opravljala v prijetnem kolektivu prodajalne NIK konfekcija Zgreb p. e. Celje na Glavnem trgu, takrat Tomšičevem trgu. Ob koncu zaključka tretjega letnika smo opravljali praktični izpit. Večina nas je v naslednjih letih nadaljevala šolanje ob delu v komercialni smeri.

V preteklih letih smo se sošolci srečali ob dvajseti in štirideseti obletnici zaključenega šolanja. Še posebno smo veseli snidenja z razrednikom prof. Antejem Žutičem, prof. Albino Žutič in prof. Marjanom Lebičem. Nepozaben spomin je tudi na g. ravnatelja mag. Ludvika Rebeuška. Bil je vsestransko aktiven na raznih področjih profesionalnega in javnega življenja; izredno deloven in samodiscipliniran in to je, se razume, zahteval tudi od nas, a smo ga tudi izredno spoštovali.

 Mag. Ludvik Rebeušek, častni meščan Celja, 1993

  Zaradi vrednot, ki jih je oblikoval na področju srednjega šolstva in zdraviliškega turizma in imajo trajen pomen za razvoj, ugled ter promocijo celjske občine doma in v svetu.

 Vir: https://moc.celje.si/castni-mescani

Slika

Lokacija

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1971/74

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Celje

Ključne besede

trgovci, prodajalci, šolanje, vajeništvo

Datum objave

29.06.2017 19:31

Zadnja sprememba

05.07.2017 05:34

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam