skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Industrijsko čiščenje zelja v tovarni Eta v 70. letih.

Začetek kamniške tovarne  Eta sega v leto 1923. Prvi lastniki podjetja so bili Ljubljančan Franc Kham ter Kamničana Stanko, ki je podjetje poimenoval po svoji hčeri, in Ignac Žargi. Podjetje so ustanovili z lastnim kapitalom in ga postavili v gospodarskem poslopju Kmetijske nabavne in prodajne zadruge na naslovu Šutna 22. Danes tam stoji stanovanjsko poslopje s pritličnim delom, v katerem sta dolgo gostovali trgovina Metalka in med gimnazijci zelo priljubljena slaščičarna. Že na začetku so v malem družinskem obratu izdelovali vse ...

Preberi več

Začetek kamniške tovarne  Eta sega v leto 1923. Prvi lastniki podjetja so bili Ljubljančan Franc Kham ter Kamničana Stanko, ki je podjetje poimenoval po svoji hčeri, in Ignac Žargi. Podjetje so ustanovili z lastnim kapitalom in ga postavili v gospodarskem poslopju Kmetijske nabavne in prodajne zadruge na naslovu Šutna 22. Danes tam stoji stanovanjsko poslopje s pritličnim delom, v katerem sta dolgo gostovali trgovina Metalka in med gimnazijci zelo priljubljena slaščičarna.

Že na začetku so v malem družinskem obratu izdelovali vse legendarne izdelke, po katerih smo poznani še danes, predvsem gorčico. Navsezadnje so si najprej nadeli ime Eta – tovarna gorčice.

Več o zgodovini kamniške Tovarne Eta.

Prispeval: Medobčinski muzej Kamnik

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1970

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Kamnik

Ključne besede

zelje, čiščenje, ozimnica, Tovarna Eta Kamnik

Datum objave

28.11.2017 03:28

Zadnja sprememba

28.11.2017 03:35

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam