skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Gasilska desetina pred nastopom, Ilirska Bistrica, 1957

Gasilska desetina mlajših gasilcev in gasilk je pripravljena za parado ob Dnevu mladosti. Na sliki so tudi nekateri  mladi gasilci s katerimi smo v Gasilskem domu kakšno leto, prej opravljali gasilske izpite za »izprašanega gasilca«. Tedaj smo dobili gasilske uniforme. Ker so bile to popravljene stare miličniške uniforme se jim je to poznalo. Moja uniforma je imela štiri vrste »zašitih lukenj od gumbov«, ki so bili očitno po meri nekoga drugega. Uniform smo bili veseli, saj smo šele z njimi bi ...

Preberi več

Gasilska desetina mlajših gasilcev in gasilk je pripravljena za parado ob Dnevu mladosti.

Na sliki so tudi nekateri  mladi gasilci s katerimi smo v Gasilskem domu kakšno leto, prej opravljali gasilske izpite za »izprašanega gasilca«. Tedaj smo dobili gasilske uniforme. Ker so bile to popravljene stare miličniške uniforme se jim je to poznalo. Moja uniforma je imela štiri vrste »zašitih lukenj od gumbov«, ki so bili očitno po meri nekoga drugega. Uniform smo bili veseli, saj smo šele z njimi bili »pravi gasilci«.

Na sliki: V prvi vrsti so gasilci Teo Šircelj, Anton Primc in Jože Samsa, z leve v sivi obleki dolgoletni predsednik Gasilskega društva Ilirska Bistrica Ivan Kristan, st.

V ozadju stari gasilski dom iz leta 1907. 166/vč 

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Atelje Maraž

Čas, ki ga prikazuje slika

1957

Obdobje nastanka slike

Po 2. svetovni vojni

Osebe na fotografiji

Teo Šircelj, Anton Primc, Jože Samsa, Ivan Kristan st.

Ključne besede

Gasilci

Datum objave

25.12.2016 06:53

Zadnja sprememba

25.12.2016 06:53

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam