Gardist na Avali

Nedelja, 6. septembra 1964 – lepa, sončna in zadnja, ko sem v Titovi gardi v četi veze na beograjskem Dedinju služil vojaški rok. Izkoristil sem jo za obisk nekaj kilometrov oddaljenega spomenika na Avali. Bil sem v prvi generaciji jugoslovanske vojske, ki so ji skrajšali služenje vojaškega roka z dveh let na osemnajst mesecev. Nikoli ne bom pozabil besed komandirja čete, majorja po činu, ki je ob vsesplošnem veselju ob sprejetju te novice dejal: »Tako mladi kot ste bili na služenju vojaškega roka, ne boste nikoli več ...

Preberi več

Nedelja, 6. septembra 1964 – lepa, sončna in zadnja, ko sem v Titovi gardi v četi veze na beograjskem Dedinju služil vojaški rok. Izkoristil sem jo za obisk nekaj kilometrov oddaljenega spomenika na Avali.

Bil sem v prvi generaciji jugoslovanske vojske, ki so ji skrajšali služenje vojaškega roka z dveh let na osemnajst mesecev. Nikoli ne bom pozabil besed komandirja čete, majorja po činu, ki je ob vsesplošnem veselju ob sprejetju te novice dejal: »Tako mladi kot ste bili na služenju vojaškega roka, ne boste nikoli več.« In, imel je popolnoma prav.

 Vir: osebni spomini

Prispeval: Rudi Škedelj

Slika

Lokacija

Informacije

Objavil

Osrednja knjižnica Celje

Čas, ki ga prikazuje slika

6. september 1964

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

Rudi Škedelj

Ključne besede

vojaščina, vojaški rok, vojaki, jugoslovanska vojska

Datum objave

16.03.2017 18:07

Zadnja sprememba

02.06.2017 09:28
Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam