Zemljevid  

Ob "štelngi", ok. 1914-1916

Po "uspešnem naboru", potrditvi vojaške sposobnosti,  v Celju se je moj tast Ignac Škoflek (zadaj na sredini) skupaj s prijatelji fotografiral za spomin. Med četverico "odštelanih" sta tudi njegova prijatelja Tonček Picl (stoji levo) in Tine Lapornik (sedi na levi).  Vsi trije so se srečno vrnili s soške fronte, kjer so se nazadnje borili. Če so se pred boji na soški fronti borili na drugih bojiščih, ni znano. Prav tako so srečno preživeli čas 2. svetovne vojne in si ustvarili družine. V življenju so vel ...

Preberi več

Po "uspešnem naboru", potrditvi vojaške sposobnosti,  v Celju se je moj tast Ignac Škoflek (zadaj na sredini) skupaj s prijatelji fotografiral za spomin. Med četverico "odštelanih" sta tudi njegova prijatelja Tonček Picl (stoji levo) in Tine Lapornik (sedi na levi). 

Vsi trije so se srečno vrnili s soške fronte, kjer so se nazadnje borili. Če so se pred boji na soški fronti borili na drugih bojiščih, ni znano. Prav tako so srečno preživeli čas 2. svetovne vojne in si ustvarili družine. V življenju so veliko družili in skupaj obujali spomine na preživeti težki vojni čas. O ostalih dveh "odštelani" vojakih na fotografiji žal nimam podatkov.  

 

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

ok. 1914-1916

Obdobje nastanka slike

1. svetovna vojna

Kraj

Celje

Osebe na fotografiji

Ignac Škoflek , Tonček Picl, Tine Lapornik

Ključne besede

vojaški nabor, vojaki, fotografije

Datum objave

20.11.2016 16:54

Zadnja sprememba

23.11.2016 08:31

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam