skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Dve pivški dekleti pred 56 leti v Kopru

Nada in Vida, Vida in Nada, sestri, rojeni sredi 2. svetovne vojne, dve leti druga za drugo. Pivčanki v povojnem Kopru. Mlajša je v tam obiskovala ekonomsko srenjo šolo in stanovala v dijaškem domu, starejša jo je šla obiskat. In na morje. Kar tiste časa ni bilo enostavno. Kombiniranje pešačenja, redkih avtobusnih zvez  in vlakov za uresničenje nekajurnega obiska je terjalo čas, iznajdljivost  in potrpežljivost. Vendar je morje tista leta postajalo velika in množična želja Slovencev, ki se je začela dodobra ures ...

Preberi več

Nada in Vida, Vida in Nada, sestri, rojeni sredi 2. svetovne vojne, dve leti druga za drugo. Pivčanki v povojnem Kopru. Mlajša je v tam obiskovala ekonomsko srenjo šolo in stanovala v dijaškem domu, starejša jo je šla obiskat. In na morje. Kar tiste časa ni bilo enostavno. Kombiniranje pešačenja, redkih avtobusnih zvez  in vlakov za uresničenje nekajurnega obiska je terjalo čas, iznajdljivost  in potrpežljivost. Vendar je morje tista leta postajalo velika in množična želja Slovencev, ki se je začela dodobra uresničevati šele več let kasneje. Tudi s t. i. avtomobilizacijo.

Bilo je prelepo zgodaj pomladansko srečanje, ki ga je bilo treba ovekovečiti s fotografijo. (sf)

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

NN, hrani S. Fatur

Čas, ki ga prikazuje slika

Marec 1961

Obdobje nastanka slike

Po 2. svetovni vojni

Osebe na fotografiji

Nad in Vida

Ključne besede

morje, obisk

Datum objave

05.06.2017 08:54

Zadnja sprememba

05.06.2017 11:25

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam