skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Družina Weiss iz Celja, 1937/1938

Fotografija je dragocen spomin na moje stare starše po mamini strani, ki so živeli na Kovinarski ulici v celjskih Gaberjah; prav tako lep spomin na moje otroštvo, ko sem bila pri teti Suzani Skalar (roj. Weiss) skoraj vsako leto na počitnicah, na počitniške igre in druženja s tamkajšnjimi otroki, s katerimi sem ohranila stike in se redno srečujemo. Sorodniki že vsaj dvajset let ne živijo več v Gaberjah, teta Suzana se je preselila v Vojnik, ostali pa razselili po Celju in okolici. A vedno znova se rada vračam v Celje in na mojo Kovinars ...

Preberi več

Fotografija je dragocen spomin na moje stare starše po mamini strani, ki so živeli na Kovinarski ulici v celjskih Gaberjah; prav tako lep spomin na moje otroštvo, ko sem bila pri teti Suzani Skalar (roj. Weiss) skoraj vsako leto na počitnicah, na počitniške igre in druženja s tamkajšnjimi otroki, s katerimi sem ohranila stike in se redno srečujemo. Sorodniki že vsaj dvajset let ne živijo več v Gaberjah, teta Suzana se je preselila v Vojnik, ostali pa razselili po Celju in okolici. A vedno znova se rada vračam v Celje in na mojo Kovinarsko. Gaberje so nekako del mojega otroštva, pa tudi mladosti, čeprav nisem bila tu »zares« doma. 

Od leve: moja stara mama Terezija in mama Jožica; teta Suzana in stric Alojzij (Slavko) ter stari oče Alojzij.

Foto: Stanislav Weiss

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Objavil

Zalika

Avtor originalnega gradiva

Stanislav Weiss

Čas, ki ga prikazuje slika

1937/1938

Obdobje nastanka slike

Obdobje med 1. in 2. svetovno vojno

Kraj

Celje

Osebe na fotografiji

Terezija Weiss , Jožica Weiss , Suzana Weiss , Slavko Weiss, mlajši, Slavko Weiss, starejši

Datum objave

25.02.2020 13:58

Zadnja sprememba

27.02.2020 14:30

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam