skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Družina Cvetanovih iz Smrj pod Premom, 1914

Vojko ČELIGOJ, 30. sept. 2019 Družina Kovačič po domače Cvetanovi iz Smrj pod Premom so bili znana, ugledna in premožna družina. Mnogi družinski člani so dosegli vidne uspehe v javnem življenju. Tokrat predstavljamo eno redkih družinskih fotografij, kjer je ob starših zbranih sedem od desetih Cvetanovih otrok. Posneta je bila leta 1914 tik pred začetkom prve svetovne vojne. V prvi vrsti z leve sedita mlajša dva Cvetanova Dragica poročena Ramovš in Alojz, ki je prevzel posestvo in Cvetanovo posestvo. V sredi sedijo Janko izjemni telovadec ...

Preberi več

Vojko ČELIGOJ, 30. sept. 2019

Družina Kovačič po domače Cvetanovi iz Smrj pod Premom so bili znana, ugledna in premožna družina. Mnogi družinski člani so dosegli vidne uspehe v javnem življenju. Tokrat predstavljamo eno redkih družinskih fotografij, kjer je ob starših zbranih sedem od desetih Cvetanovih otrok. Posneta je bila leta 1914 tik pred začetkom prve svetovne vojne.

V prvi vrsti z leve sedita mlajša dva Cvetanova Dragica poročena Ramovš in Alojz, ki je prevzel posestvo in Cvetanovo posestvo. V sredi sedijo Janko izjemni telovadec in Sokol, oče Anton, mati Frančiška in sin Franc duhovnik v Košani in Trnju pod Pivko.

Na sliki manjkajo sin Anton, ki je mlad umrl, Frančiška poročena Kregar in Antonija poročena k Stadlerjevim v Zarečje pri Ilirski Bistrici.

Vč 422

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

nn

Čas, ki ga prikazuje slika

1914

Obdobje nastanka slike

Do 1. svetovne vojne

Osebe na fotografiji

družina Kovačič, Cvetanovi

Ključne besede

družina Kovačič, Smrje, Janko Kovačič, Franc Kovačič

Datum objave

30.09.2019 18:02

Zadnja sprememba

01.10.2019 07:18

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam