skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Dixie-08 - konjiški dixieland band

Dixie-08 je nastal v okviru Prosvetnega društva »Svoboda« Slovenske Konjice in je igral dixieland glasbo med leti 1960 in 1963. Člani 8-članskega banda so bili od leve proti desni Alojz Kovše - saksofon, Roman Fonda - trobenta, Tone Fonda - harmonika, Marijan Kovše - pozavna, Jože Kuzman - bobni, Alojz Groleger - klavir, Tone Obrul - kitara in Emil Trefalt - kontrabas. Band sta vodila Alojz in Marijan Kovše. Poleg stalne zasedbe, sta sodelovala kot pevca Ivan Jureša in Breda Kovše, ter kot gosta Ivo Umek - klavir in ...

Preberi več

Dixie-08 je nastal v okviru Prosvetnega društva »Svoboda« Slovenske Konjice in je igral dixieland glasbo med leti 1960 in 1963. Člani 8-članskega banda so bili od leve proti desni Alojz Kovše - saksofon, Roman Fonda - trobenta, Tone Fonda - harmonika, Marijan Kovše - pozavna, Jože Kuzman - bobni, Alojz Groleger - klavir, Tone Obrul - kitara in Emil Trefalt - kontrabas. Band sta vodila Alojz in Marijan Kovše. Poleg stalne zasedbe, sta sodelovala kot pevca Ivan Jureša in Breda Kovše, ter kot gosta Ivo Umek - klavir in Andrej Koren - trobenta. Dixie-08 je imel koncerte v Konjicah, v Celju, na Dobrni in v Rečici ob Savinji;  v Rogaški Slatini pa so imeli koncerte s plesom v Hotelu Pošta (na fotografiji) in Bellevue.

Roman Fonda: "Band je bil v tistem času eden najboljših in se je med drugim uvrstil na tekmovanju leta 1961 na Dobrni na prvo mesto ansamblov, ki so igrali pretežno dixieland glasbo. Zanimiv je podatek, da je band še isti dan po zmagi dobil angažman za legendarni " MLADINSKI PLES " v Narodnem domu v Celju."

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1962

Obdobje nastanka slike

Po 2. svetovni vojni

Kraj

Rogaška Slatina

Osebe na fotografiji

Alojz Kovše, Roman Fonda, Tone Fonda, Marijan Kovše, Jože Kuzman, Alojz Groleger, Tone Obrul, Emil Trefalt

Ključne besede

Slovenske Konjice, Dixie 08, dixieland, Rogaška Slatina

Datum objave

26.02.2020 07:36

Zadnja sprememba

12.03.2020 21:38

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam