Cicibani planinci s čestitkami med odraslimi planinci. Ilirska Bistrica, 1977

Sredi avgusta 1977 so ilirsko bistriški planinci slavili sedemdeset letnico ustanovitve svojega planinskega društva. Osrednji prostor Doma na Vidmu je napolnilo številno društveno članstvo in mnogi gosti. Posebno pozornost so si zaslužili cicibani planinci, ki so prišli na svečanost s svojimi vzgojiteljicami–mentoricami čestitati svojemu društvo za visok jubilej in se tokrat tudi prvič javno predstavili! Opremljeni z zasluženimi klobučki za svoje planinske podvige in »našitki podmladka PD IIirska Bistrica«. So med prisotnimi poželi močan aplavz pa tudi občudovanje skupaj z njihovimi mentoricami Marijo Štefančič, Mijo Mršnik, Heleno Klanšček idr.

Na sliki: Cicibani planinci med gosti na slovesnosti ob 70-letnici PD Ilirska Bistrica med katerimi ne moremo spregledati dr. Miho Potočnika predsednika PZS, tajnika Janeza Kmeta, načelnika MK PZS, Andreja Brvarja, Janka Filija predsednika medruštvenega odbora Primorskih PD in Draga Karolina častnega člana domačega PD. (260/vč)