Zemljevid  

Cicibani planinci s čestitkami med odraslimi planinci. Ilirska Bistrica, 1977

Sredi avgusta 1977 so ilirsko bistriški planinci slavili sedemdeset letnico ustanovitve svojega planinskega društva. Osrednji prostor Doma na Vidmu je napolnilo številno društveno članstvo in mnogi gosti. Posebno pozornost so si zaslužili cicibani planinci, ki so prišli na svečanost s svojimi vzgojiteljicami--mentoricami čestitati svojemu društvo za visok jubilej in se tokrat tudi prvič javno predstavili! Opremljeni z zasluženimi klobučki za svoje planinske podvige in »našitki podmladka PD IIirska Bistrica« ...

Preberi več

Sredi avgusta 1977 so ilirsko bistriški planinci slavili sedemdeset letnico ustanovitve svojega planinskega društva. Osrednji prostor Doma na Vidmu je napolnilo številno društveno članstvo in mnogi gosti. Posebno pozornost so si zaslužili cicibani planinci, ki so prišli na svečanost s svojimi vzgojiteljicami--mentoricami čestitati svojemu društvo za visok jubilej in se tokrat tudi prvič javno predstavili! Opremljeni z zasluženimi klobučki za svoje planinske podvige in »našitki podmladka PD IIirska Bistrica«. So med prisotnimi poželi močan aplavz pa tudi občudovanje skupaj z njihovimi mentoricami Marijo Štefančič, Mijo Mršnik, Heleno Klanšček idr.

 

Na sliki: Cicibani planinci med gosti na slovesnosti ob 70-letnici PD Ilirska Bistrica med katerimi ne moremo spregledati dr. Miho Potočnika predsednika PZS, tajnika Janeza Kmeta, načelnika MK PZS, Andreja Brvarja, Janka Filija predsednika medruštvenega odbora Primorskih PD in Draga Karolina častnega člana domačega PD. (260/vč)

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Foto Maraž

Čas, ki ga prikazuje slika

1977

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

Cicibani Planinci

Ključne besede

Sedemdesetletnica , PD Ilirska Bistrica

Datum objave

17.05.2017 22:36

Zadnja sprememba

26.05.2017 14:47

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam