Zemljevid  

Cicibani planinci izpod Snežnika v TV oddaji PISANI SVET, 1977

Za cicibane planince v Ilirski Bistrici so zvedeli tudi na RTV Ljubljana in že so najavili obisk! Pa ne samo to: pridružili so se cicibanom planincem in njihovima mentoricama Mariji in Heleni na njihovem »planinskem izletu« k slapovom Šušca v starem delu Ilirske Bistrice in vse do ruševin starega bistriškega gradu.  Skupaj so na cilju planinskega izleta še zavriskali, zapeli, se razgledali po okolici, pomalicali in …«popili domačo nalogo!« Za domačo nalogo je na izlet moral vsak prinesti tetrapak s ...

Preberi več

Za cicibane planince v Ilirski Bistrici so zvedeli tudi na RTV Ljubljana in že so najavili obisk! Pa ne samo to: pridružili so se cicibanom planincem in njihovima mentoricama Mariji in Heleni na njihovem »planinskem izletu« k slapovom Šušca v starem delu Ilirske Bistrice in vse do ruševin starega bistriškega gradu.  Skupaj so na cilju planinskega izleta še zavriskali, zapeli, se razgledali po okolici, pomalicali in …«popili domačo nalogo!« Za domačo nalogo je na izlet moral vsak prinesti tetrapak s sokom in logično je bilo, da so na cilju izleta domačo nalogo še popili!

Seveda so nestrpno čakali, kdaj se bodo videli na TV. Urednica mladinskih oddaj gospa Katarina Lavš jih je takole potolažila:

»Dragi cicibani , pozdravljene tovarišice, prijetno nas je presenetilo vaše prijazno pisemce in nas kljub naglici, ki nas kar naprej priganja, spomnilo na lep izlet z vami. Oddaja je pripravljena za predvajanje, - prav imenitni ste vsi skupaj – cicibani in tovarišice. Videli pa se boste v petek, 28. januarja 1977 ob 17.10. Če pa takrat zamudite, odprite sprejemnike v nedeljo, 30. januarja, ko bo na sporedu ponovitev.

Če bo pri Vas še kaj zanimivega , nam sporočite, pa se bomo oglasili.

 

Lep pozdrav vsem skupaj, dosti sončnih in veselih dni!

Uredništvo oddaj »Pisani svet«, redaktorica Katarina Lavš.

 

Priložili so tudi simpatično fotografijo s tega izleta, katere avtor je znani planinski fotograf Joco Žnidaršič, ki se je izleta naših cicibanov tudi udeležil. (261/vč)

Slika

Lokacija

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Joco Žnidaršič

Čas, ki ga prikazuje slika

1977

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

Cicibani planinci

Ključne besede

Cicibani , Ilirska Bistrica, planinci, izlet

Datum objave

19.05.2017 11:47

Zadnja sprememba

26.05.2017 14:47

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam