skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Celjanka Ivanka Gračanin (roj. Agrež) na reški plaži Sabličevo, 1954

Ivanka Agrež, tretjerojena izmed petih otrok Ivane in Antona Agreža, je že v letu 1940 kot 18-letnica zapustila svojo rodno hišo na Skalni kleti v Celju. S posredovanjem brata Edvina, ki je služil vojaški rok v aviaciji Kraljevine Jugoslavije na beograjski Batajnici, je spoznala kapetana Iva Gračanina, rojenega Sarajevčana, s katerim se je preselila na Sušak v Reki, blizu, tudi Slovencem zelo znane, božjepotne cerkve na Trsatu, h kateri smo običajno tudi poromali ob obisku reških sorodnikov. Na fotografiji je Ivanka na plaži Sabličevo ...

Preberi več

Ivanka Agrež, tretjerojena izmed petih otrok Ivane in Antona Agreža, je že v letu 1940 kot 18-letnica zapustila svojo rodno hišo na Skalni kleti v Celju. S posredovanjem brata Edvina, ki je služil vojaški rok v aviaciji Kraljevine Jugoslavije na beograjski Batajnici, je spoznala kapetana Iva Gračanina, rojenega Sarajevčana, s katerim se je preselila na Sušak v Reki, blizu, tudi Slovencem zelo znane, božjepotne cerkve na Trsatu, h kateri smo običajno tudi poromali ob obisku reških sorodnikov.

Na fotografiji je Ivanka na plaži Sabličevo, 8. avgusta 1954, s svojimi otroki. Spredaj sta sinova Ivek in Dragan ter hči Zlata, Za njimi pa Ivanka s hčerko Meri.  Ivanka in njeni otroci so veliko šolskih počitnic preživeli pri stari mami Ivani Agrež na Skalni kleti pod celjskim gradom.

Vir: osebni arhiv

Prispeval: Rudi Škedelj

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

8. avgust 1954

Obdobje nastanka slike

Po 2. svetovni vojni

Kraj

Tujina

Osebe na fotografiji

Ivanka Gračanin (roj. Agrež), Ivek Gračanin , Dragan Gračanin , Zlata Gračanin , Meri Gračanin

Ključne besede

počitnice, morje, izseljenci, Hrvaška

Datum objave

24.07.2017 11:54

Zadnja sprememba

24.07.2017 12:10

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam