Zemljevid  

Bili smo na razglednem Ermanovcu, leto 1979

Dan planincev Slovenije je Planinska zveza nekoč organizirala vsako prvo nedeljo v mesecu septembru. Bila je to prilika, da smo z udeležbo na teh vseslovenskih srečanjih planincev, srečevali številne planinske prijatelje. Z meddruštvenim sodelovanjem smo tako Slovenijo in njene gore prečesali po dolgem in počez. V letu 1979 je Dan planincev organiziralo PD Sovodenj ob lepo urejeni društveni Koči na Ermanovcu, 969 m. Ker tam naše društvo še ni bilo, smo se odpravili na ta skoraj tisoč metrov visoki vrh! Da pa smo dosegli ti ...

Preberi več

Dan planincev Slovenije je Planinska zveza nekoč organizirala vsako prvo nedeljo v mesecu septembru. Bila je to prilika, da smo z udeležbo na teh vseslovenskih srečanjih planincev, srečevali številne planinske prijatelje. Z meddruštvenim sodelovanjem smo tako Slovenijo in njene gore prečesali po dolgem in počez.

V letu 1979 je Dan planincev organiziralo PD Sovodenj ob lepo urejeni društveni Koči na Ermanovcu, 969 m. Ker tam naše društvo še ni bilo, smo se odpravili na ta skoraj tisoč metrov visoki vrh! Da pa smo dosegli tisoč metrov, celo 1.016 m, smo morali zakorakati še malo navkreber. Z vrha Štora, kot  je ime vrha in smo imeli res lep razgled, ki je segal do Porezna, Ratitovca, Črne prsti, Blegoša in Kamniških Alp.

Imeli smo lep sončni dan. Tu smo se srečali tudi z našimi sežanskimi planinskimi prijatelji in se na slavnostnem prostoru znova postavili ob naša društvena planinska prapora, kot se za dobre sosede spodobi. Na obeh praporih je izvezen naš Snežnik, kar nam je bilo še posebej ljubo. (317/vč)

Na sliki:  Planinska praporščaka, z leve: sežanski zaslužni planinec Franc Fabčič in mladinski vodnik Mojmir Štefančič  iz Ilirske Bistrice.

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Vojko Čeligoj

Čas, ki ga prikazuje slika

1979

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Osebe na fotografiji

Franc Fabčič in Mojmir Štefančič

Ključne besede

Dan planincev 1979

Datum objave

30.11.2017 15:39

Zadnja sprememba

04.12.2017 10:45

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam