Bili smo na razglednem Ermanovcu, leto 1979

Dan planincev Slovenije je Planinska zveza nekoč organizirala vsako prvo nedeljo v mesecu septembru. Bila je to prilika, da smo z udeležbo na teh vseslovenskih srečanjih planincev, srečevali številne planinske prijatelje. Z meddruštvenim sodelovanjem smo tako Slovenijo in njene gore prečesali po dolgem in počez.

V letu 1979 je Dan planincev organiziralo PD Sovodenj ob lepo urejeni društveni Koči na Ermanovcu, 969 m. Ker tam naše društvo še ni bilo, smo se odpravili na ta skoraj tisoč metrov visoki vrh! Da pa smo dosegli tisoč metrov, celo 1.016 m, smo morali zakorakati še malo navkreber. Z vrha Štora, kot  je ime vrha in smo imeli res lep razgled, ki je segal do Porezna, Ratitovca, Črne prsti, Blegoša in Kamniških Alp.

Imeli smo lep sončni dan. Tu smo se srečali tudi z našimi sežanskimi planinskimi prijatelji in se na slavnostnem prostoru znova postavili ob naša društvena planinska prapora, kot se za dobre sosede spodobi. Na obeh praporih je izvezen naš Snežnik, kar nam je bilo še posebej ljubo. (317/vč)

Na sliki:  Planinska praporščaka, z leve: sežanski zaslužni planinec Franc Fabčič in mladinski vodnik Mojmir Štefančič  iz Ilirske Bistrice.