skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Bil je najbolj planinski razred, Ilirska Bistrica, 1967

V šolskem letu 1967 sem postal razrednik 6. D razreda na OŠ Dragotin Kette v Ilirski Bistrici. V tem času je na šoli bila obilica učencev. Samo šestih razredov je bilo kar 6, od A do E. Skupaj na šoli pa celo čez tisoč. Glede na moje veselje s planinstvom se je ves razred vključil v planinsko društvo in že smo se lotili pohodov na primerne gorske vrhove. Eden prvih izletov je v maju 1967 veljal Snežniku. Na sliki zadnji počitek na Obračališču pred zadnjim naskokom proti vrhu Snežnika. Obe planinski koči, na Snež ...

Preberi več

V šolskem letu 1967 sem postal razrednik 6. D razreda na OŠ Dragotin Kette v Ilirski Bistrici. V tem času je na šoli bila obilica učencev. Samo šestih razredov je bilo kar 6, od A do E. Skupaj na šoli pa celo čez tisoč. Glede na moje veselje s planinstvom se je ves razred vključil v planinsko društvo in že smo se lotili pohodov na primerne gorske vrhove. Eden prvih izletov je v maju 1967 veljal Snežniku. Na sliki zadnji počitek na Obračališču pred zadnjim naskokom proti vrhu Snežnika. Obe planinski koči, na Snežniku in Sviščakih še nista bili oskrbovani. Tako smo si sami na Snežniku skuhali čaj v planinskem domu na Sviščakih pa so naša dekleta skuhala »pašto šuto«. Bilo je odlično in več kot okusno.

Do konca osnovne šole smo prehodili še Pohorje in se povzpeli na Nanos. Mnogi so ostali zvesti planinstvu še kasneje, celo do današnjih dni. Nekateri pa postali planinski vodniki s planinskim tečajem  za vodnike pa tudi za mentorje planinske  vzgoje in močno oblikovali dejavnost s planinskim podmladkom  v domačem PD.

(438/vč, izjava Mirjam Čeligoj, foto Vojko Čeligoj)

 

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Vojko Čeligoj

Čas, ki ga prikazuje slika

1967

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Ključne besede

Planinski izlet na Snežnik

Datum objave

06.11.2019 17:50

Zadnja sprememba

06.11.2019 17:50

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam