Zemljevid  

Andrejkin tretji rojstni dan

Rojstni dan smo praznovali tako, da je mama v eni od dveh kamniških slaščičarn naročila torto. Hiša je morala biti pospravljena, ker so na sestrin rojstni dan prišli sorodniki iz Ljubljane, navadno z avtobusom. Na sliki je praznovanje rojstnega dneva triletne deklice Andrejke. Mama je navadno potem pripravila narezek, zraven smo pili kokto ali sok pingo. Torte so bile tako sladke, da je bilo otrokom pogosto slabo, če so pojedli en velik kos torte in zraven popili sok pingo. Tako smo se družili in tkali vezi s sorodniki. O leve: Maks V ...

Preberi več

Rojstni dan smo praznovali tako, da je mama v eni od dveh kamniških slaščičarn naročila torto. Hiša je morala biti pospravljena, ker so na sestrin rojstni dan prišli sorodniki iz Ljubljane, navadno z avtobusom. Na sliki je praznovanje rojstnega dneva triletne deklice Andrejke. Mama je navadno potem pripravila narezek, zraven smo pili kokto ali sok pingo. Torte so bile tako sladke, da je bilo otrokom pogosto slabo, če so pojedli en velik kos torte in zraven popili sok pingo. Tako smo se družili in tkali vezi s sorodniki.

O leve: Maks Vukmir, Janko Medved, Breda Podbrežnik (por. Vukmir), Amalija Vukmir, Andrejka Vukmir in Vida Medved.

Slika

Lokacija

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1970

Obdobje nastanka slike

20. stoletje

Kraj

Kamnik

Osebe na fotografiji

Breda Podbrežnik Vukmir, Andreja Vukmir, Vida Medved , Janko Medved

Ključne besede

rojstni dnevi, otroška praznovanja, družinska praznovanja

Datum objave

27.11.2017 07:31

Zadnja sprememba

27.11.2017 09:35

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam