skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Andrej Stergar, Celjski 87. pehotni polk

Andrej Stergar stoji zadaj, na sredini (drugi z leve) slikan v Petrovčah. Bil je vojak 87. Celjskega pehotnega polka in se je boril na soški fronti. Rodil se je leta 1883 in umrl 1944. Po poklicu je bil čevljar. V prvi svetovni vojni je bil ranjen. Njegov vnuk, prav tako Andrej Stergar pripoveduje, da so ga ranili avstrijski vojaki. Andreja sta ujela italijanska vojaka, ki sta ga okradla in nato hotela ubiti. V tistem trenutku je iz avstrijske smeri fronte priletela krogla in ubila enega od italijanskih vojakov. Takrat je Andrej začel bežati na svojo, avstrijsko ...

Preberi več

Andrej Stergar stoji zadaj, na sredini (drugi z leve) slikan v Petrovčah. Bil je vojak 87. Celjskega pehotnega polka in se je boril na soški fronti. Rodil se je leta 1883 in umrl 1944. Po poklicu je bil čevljar. V prvi svetovni vojni je bil ranjen. Njegov vnuk, prav tako Andrej Stergar pripoveduje, da so ga ranili avstrijski vojaki. Andreja sta ujela italijanska vojaka, ki sta ga okradla in nato hotela ubiti. V tistem trenutku je iz avstrijske smeri fronte priletela krogla in ubila enega od italijanskih vojakov. Takrat je Andrej začel bežati na svojo, avstrijsko stran. Avstrijci ga verjetno niso prepoznali in začeli streljati. Zadeli so ga v nogo. Rana ni bila tako huda, zato je vojno preživel.

Fotografijo je prispeval Andrej Stergar.

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Avtor originalnega gradiva

Andrej Stergar

Čas, ki ga prikazuje slika

ok. 1915

Obdobje nastanka slike

1. svetovna vojna

Osebe na fotografiji

Andrej Stergar

Ključne besede

vojna, Soška fronta, 87. pešpolk

Datum objave

25.10.2018 10:56

Zadnja sprememba

25.10.2018 10:57

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam