4. letnik II. gimnazije v Celju, junij 1958

Zaključni letnik z razrednikom Viktorjem Čopom, prof. zgo.,  II. (nižje) gimnazije na Vodnikovi ulici v Celju, kjer je sedaj III. OŠ. Kar nekaj nas je  v naslednjem šolskem letu nadaljevalo šolanje na I. gimnaziji v Celju. Žal nekaterih danes ni več med nami.
Med mnogimi dogodki se nam je najmočneje vtisnil v spomin zaključni izlet v Malinsko na Krku. Že vožnja z Reke na otok Krk je bila zame enkratno doživetje. Mnogi od nas smo takrat prvič videli morje.

Na fotografiji z leve:
– v prvi vrsti: Terezija Munih, Leopoldina Roter, Margareta Zupanc, Zinka Dobravc, Erika Zupanc, razrednik Viktor Čop, Anica Šporn, Vera Smolič, Anica Koštomaj in Herta Pajman;

– v drugi vrsti: Vilibald Bezenšek, Avgust Kisel, Marija Brežnik, Mirko Kralj, Marija Srebočan, Olga Peršolja, Hedvika Bevc, Silva Fajdiga, Hilda Vigele, Frančiška Baloh, Ana Kovačič, Jožefa Ojstršek, Marjeta Jager, Anica Krašovic in Ciril Arnšek;

– v tretji vrsti: Franc Krajnc, Henrik Zendzianovski, Anton Pihler, Emil Povalej, Janez Gorenjak, Stanislav Korošec, Anton Planinšek, Konrad Faktor, Edi Ivan Lubej, Herman Gorenjak,  Janko Pem in  Viktor Bevc.

Prispeval: Edi Ivan Lubej.