skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

1. konferenca novinarjev, grafikov in tehnikov

Po kapitulaciji Italije je Bela krajina postala osvobojeno ozemlje. 5. maja 1944 je v Metliki, v takratnem Sokolskem domu (kasneje Partizanski dom, Dom Edvarda Kardelja in sedaj Kulturni dom Metlika) potekala  novinarska konferenca, kjer je približno 100 partizanskih novinarjev, grafikov in tehnikov govorilo o nalogah v danih okoliščinah.  Med sklepi konference je bila tudi pobuda za ustanovitev stanovskega društva.  Pripravljalni odbor, ki je bil izbran na tej konferenci, je julija 1944 vsem pokrajinskim odborom OF ter vojaškim ...

Preberi več

Po kapitulaciji Italije je Bela krajina postala osvobojeno ozemlje.

5. maja 1944 je v Metliki, v takratnem Sokolskem domu (kasneje Partizanski dom, Dom Edvarda Kardelja in sedaj Kulturni dom Metlika) potekala  novinarska konferenca, kjer je približno 100 partizanskih novinarjev, grafikov in tehnikov govorilo o nalogah v danih okoliščinah.  Med sklepi konference je bila tudi pobuda za ustanovitev stanovskega društva.  Pripravljalni odbor, ki je bil izbran na tej konferenci, je julija 1944 vsem pokrajinskim odborom OF ter vojaškim in civilnim propagandnim odsekom ter uredništvom poslal obvestilo o ustanovitvi društva, ki bo povezalo vse novinarje, ki delujejo v okviru OF.

Posledica metliških  dogovorov je bilo 22. oktobra v Črnomlju ustanovljeno Slovensko časnikarsko društvo.

Vir:

Društvo novinarjev Slovenije (2014) '70. obletnica'. Dostopno na: https://novinar.com/6868 [dostop 18. januar 2019]

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Čas, ki ga prikazuje slika

1944

Obdobje nastanka slike

2. svetovna vojna

Kraj

Metlika

Ključne besede

novinar, društvo novinarjev, partizanski novinarji

Datum objave

01.02.2019 12:44

Zadnja sprememba

01.02.2019 12:44

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam