skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Florijani

Florijani so gotovo ena najzvestejših evropskih rokometnih navijaških skupin. Navijaško društvo so leta 1993 ustanovili gasilci iz celjskega predmestja Ostro-žno (od tod tudi ime, saj je Sv. Florijan zaščitnik gasilcev). Celjske rokometaše so spremljali skoraj po vsej Evropi in so tovrstni rekorderji, saj so z avtobusom

po Evropi v ca 20-ih letih prepotovali okoli 250.000 kilometrov ali več kot šestkrat okoli ekvatorja, če pri tem ne štejemo vseh gostovanj po Sloveniji. Vzdušje, ki ga pripravijo s svojo organiziranostjo in navijanjem doma in na tujem, znajo pozdraviti tako zmagovalci, kot tudi poraženci. Da so osmi igralec Celjanov ni le fraza, saj so v tem zadnjem obdobju kluba veliko prispevali k uspehom celjskega rokometa. Leta 2004 so prejeli posebno državno priznanje za Fair Play med navijaškimi skupinami!

Konec leta 2013 so Florijani praznovali 20-letnico svojega delovanja z odlično organizirano proslavo v dvorani Zlatorog, dne 11.1.2014.

20. januarja 2024 so Florijani praznovali že 30-letnico neprekinjenega delovanja in tudi tokrat v dvorani Zlatorog > Društvo navijačev Florijani – 30 let (kamra.si).

 

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.